LINDA HEDLUND, viulu

Linda Hedlund toimii Assistenttina Sibelius-Akatemiassa, ja valmistelee Taiteellista Tohtorintutkintoa aiheenaan Ranskalaisten Säveltäjien Viulumusiikkia 1875-1945. Hän on opiskellut sekä Moskovan Konservatoriossa että Berliinin Musiikkikorkeakoulussa, ja Vuonna 2002 hän valmistui Taiteiden Maisteriksi Wienin Musiikkiyliopistosta (Universität Für Musik Und Darstellende Kunst Wien).

Aktiivisen kansainvälisen sookonserttiuransa ohella Linda toimii Austrian Chamber Orchestra –orkesterin Konserttimestarina. Hän on myös Ensemble Wien-Helsinki –ryhmän perustajajäsen ja johtaja. Konserttimestarina Linda on toiminut aikaisemmin myös Mikael Tilson Thomasin johdolla Pacific Music Festivalilla Japanissa, Tapiola Sinfonietta orkesterissa, sekä Sinfonia da Camara Finlandia orkesterissa.

Vuonna 2006 Linda perusti Porvoon Emäsalossa joka vuosi järjestettävät Emäsalon Musiikkijuhlat, ja toimii juhlien taiteellisena johtajana. Kesäkuussa 2008 Linda levytti yhdessä Oliver Kernin kanssa Franckin, Saint-Saensin ja Débussyn sonaatteja viululle ja pianolle.

Linda Hedlund - kotisivut